Le plaisir

 Aquest matí he anat a Chapotin i m’he apropat a Heyrieux  un poblet fronterer entre el camp i la ciutat,tranquil i rodejat de camps, futurs parcs industrials. La església sembla que està sempre oberta, però no ofereix gaire interés, tret dels relleus del Via-Crúcis al voltant de la nau i anormament a una alçada prou baixa com per poder-los tocar. Abans una parada pel tallat obligat a Oullins , just abans d’entrar a l’autopista i copçar que es tracta d’una zona ocupada per marroquíns. Al bar un desconegut ha entrat i ma saludat donant-me la ma, una tradició francesa.

 Per la tarda el cafè al Savoyard, però el meu amic era al futbol, avui dia Champions no n’esperava altra cosa.El tallat m’ha costat vint cèntims de menys , com era d’esperar.

 Si vaig als Savoyards, hi ha cinema . Avui "Le Plaisir".  Per a sorpresa meva , l’entrada ha costat 2 eur. més de l’habitual, amb l’exccusa de que era sessió especial. Aquesta sessió es distingia perquè a les 19:30 hi havia un conferenciant, i a les 21:00 la sessió propiament dita. Ho considero una estafa , doncs jo he entrat d’acord amb l’horàri de la programació a les nou, per tant si no vinc a la conferència, no haig de pagar cap extra.

  L’història de la pel.lícula , que en realitat son tres curts,transcorre entre la ciutat i la Normandia més bucòlica. Es un dels films més barrocs de Ophuls, i centrades les històries en les relacions de parella , d’homes que somien en altres dones més joves i frivoles, i dones enamorades del seu marit.

 Cal destacar com sempre la presència de Danielle Darrieux i una encantadora Simone Simon

 

                  

        a%20le%20plaisir%BLOC.jpg

        a%20le%2BLOC.jpg

 

        le-plaisir-fr-19BLOC.jpg

  

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *